• Inför resan

  Vi på Koch & Ljungberg önskar dig en trevlig resa med många fina upplevelser. För att din resa ska bli så bra som möjligt är det viktigt att du förbereder dig.
  Det är viktigt att du själv kontrollerar din bokningsbekräftelse och att dina färdhandlingar överensstämmer med denna.

  Du bör kontrollera att:
  - Ditt pass är giltigt (oftast ska det gälla 6 månader efter hemkomst)
  - Att namnet i flygbokningen är stavat på samma sätt som i passet
  - Om visum behövs dit du reser
  - Fundera över om du ska boka avbeställningsförsäkring
  - Se över ditt försäkringsskydd

  Här har vi samlat en hel del nyttig information för din skull. Läs vidare under semesterförsäkring, avbeställningsförsäkring, sjukförsäkringskort, visum och pass.
  Under nyttiga länkar hittar du också genvägar till valuta, väder och annan matnyttig information.

   

 • Visum & pass

  Kom ihåg att pass- och visumregler skiljer sig mellan världens alla hörn. Det är viktigt att du i samband med köp av resa är medveten om att det är du själv som är ytterst ansvarig för att ta reda på vad som gäller i det land du avser besöka. Ha som vana att passet alltid ska vara giltigt minst sex månader efter hemkomst.
  Läs gärna mer på vår samarbetspartner, Comet Consulars hemsida, klicka här.
  För resor till USA behöver du ansöka om inresetillstånd i förväg, så kallad ESTA. Det gör du här.
  Kontakta oss för mer information.

 • Reseförsäkring

  Behöver du teckna en reseförsäkring? Vi samarbetar sedan många år med Europeiska ERV och Gouda.
  Det finns reseförsärkringar för dig oavsett du reser i tjänst eller reser privat. Reseförsäkringarna är flexibel och kan anpassas efter dina behov.
  Du kan läsa mer på Europeiska ERV och Gouda
  Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

 • Avbeställningsskydd

  Behöver du teckna en avbeställningsförsäkring? Vi samarbetar sedan många år med Europeiska ERV och Gouda.
  Med en avbeställningsförsäkring slipper du oroa dig för en ekonomisk förlust om du skulle bli allvarligt sjuk eller att något annat allvarligt inträffar som förhindrar din avresa. Du kan själv välja om du vill försäkra hela reskostnaden eller delar av den.
  Du kan läsa mer på Europeiska ERV och Gouda 
  Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

 • Sjukförsäkringskort

  Om en person bor i Sverige och reser tillfälligt till ett annat EU/EES-land eller Schweiz, har personen rätt till nödvändig vård på samma ekonomiska villkor som de som bor i landet. Den tillfälliga vistelsen kan till exempel gälla semester, studier eller arbete under kortare tid.
  För att få vård i det andra landet måste personen ha ett EU-kort (europeiskt sjukförsäkringskort). För mer information läs vidare på Försäkringskassans hemsida här.
  I länder utanför EU/EES och Schweiz har du i regel inte rätt till vård. För att få ersättning för sjukvårdskostnader i de länderna behöver du en privat reseförsäkring.

 • Flygpassagerares rättigheter

  Från den 17 februari 2005 gäller EG förordning nr 261/2004 av den 11 februari 2004 om fastställande av gemensamma regler om kompensation och assistans
  till passagerare vid nekad ombordstigning och inställda eller kraftigt försenade flygningar.
  För mer information, klicka dig vidare här

   

   

 • SRF:s Paketresevillkor

  En paketresa är ett arrangemang som består av transport och inkvartering eller någon av dessa tjänster i kombination med en turisttjänst, som t.ex. hyrbil, teaterbiljetter eller inträde till en idrottsanläggning. Om paketresan inte innehåller någon inkvartering, måste den vara längre än 24 timmar. En paketresa säljs till ett helhetspris eller till skilda priser som ändå är knutna till varandra.
  Vill du läsa vidare, klicka här för SRFs villkor för paketresor https://srf-org.se/fakta-juridik/srf-villkor-for-paketresor-maj-2021/

 • Personuppgiftshantering

  Koch & Ljungberg värnar om din personliga integritet och det är viktigt för oss att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter. Vi utför all behandling av personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen GDPR.
  När du bokar en resa eller tjänst genom oss, samlar vi in personuppgifter från dig för att kunna fullgöra din beställning. Detta kan inkludera uppgifter om namn, personnummer, passnummer, kön och kontaktuppgifter både för den som genomför bokningen eller köpet, och för andra resenärer. Vi kan också samla in andra personuppgifter som du själv väljer att lämna till oss.
  Du har rätt att närsomhelst återkalla ditt samtycke av personuppgiftshanteringen genom att kontakta oss.
  För mer information om dataskyddsförordningen och hantering av personuppgifter, vänligen läs här